Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@20:36:12 GMT

مطالعه هنر در فرصت‌های تابستانی

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۳۳۹۹

مطالعه هنر در فرصت‌های تابستانی

به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، روزهای پایانی تیرماه، تمام شدن امتحانات دانشگاهی و بیشتر شدن اوقات فراغت در تابستان، موقعیت خوبی برای مطالعه عمیق تر و شناخت موضوعات تخصصی فراهم می‌شود. هنر به عنوان یکی از عناصری که کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد، یکی از بهترین حوزه ها برای مطالعه منظم و مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهایی که در ماه ژوئن و جولای (خرداد و تیر)، گذشت، تاریخ هایی از درگذشت و تولد هنرمندانی چون فریدا کالو ، گوستاو کلیمت و... بود، این موضوعات فرصتی به دست می دهد که هنر معاصر را پی بگیریم. 

ریشه‌های هنر نوین در جهان 

شاید به این موضوع فکر کرده اید که هنر و مفاهیمی که امروز هنرمندانه دانسته می‌شوند، چگونه به این عنوان شناخته اند؟ کتاب تاریخ هنر نوین، به این سوال پاسخ می‌دهد. 

این کتاب اطلاعات دقیقی درباره تاریخ هنرهای تجسمی در قالب جدید آن  به دست می‌دهد و پیدایش و شکل گیری هنر مدرن را با استناد به تصاویر بازگو می‌کند. تاریخ هنر نوین برای محققان و علاقمندانی نوشته شده است که درباره  رشد و تحول و اشکال گوناگون هنر مدرن که بخش مهمی از هنرهای تجسمی اکنون را تشکیل می دهند، کنجکاو هستند. 
دوره پیش از تاریخ نقاشی نوین، گذار به سده بیستم، سرچشمه‌های معماری نوین، هنر نقاشی در اوایل سده بیستم، پیکره‌تراشی در نخستین سال‌های سده بیستم، معماری در نخستین سال‌های سده بیستم، به سوی اکسپرسیونیسم در نقاشی، اکسپرسیونیسم در آلمان، گسترش کوبیسم، فوتوریسم در ایتالیا، انتزاع و کانستراکتیویسم در روسیه،  دِ استیل در هلند، سبک بین‌المللی در معماری، از اکسپرسیونیسم تا خیال‌پردازی در نقاشی، پیشگامان خیال‌پردازی، دادائیسم، نقاشی در آلمان از آغاز دهه سوم،  نقاشی در پاریس، از آغاز دهه سوم، سوررئالیسم، انتزاع در سال‌های ۱۹۳۰- :۱۹۳۹، معماری از ۱۹۳۰ به بعد، نقاشی و پیکره‌تراشی در نیمه سده بیستم، هنر از نیمه سده بیستم به بعد، بخش‌های مختلف این کتاب هستند که آن را برای همه مخاطبان هنر ارزشمند می‌سازد.

این کتاب در هر بخش، مهمترین هنرمندان و مکاتب تاثیرگزار را نیز معرفی کرده است که می توان هر بخش آن را به طور مجزا نیز مطالعه کرد، تصاویر این کتاب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و مطالعه آن ها خالی از لطف نیست.

کتاب تاریخ هنر نوین، نوشته  ی.ه.آرناسن است که با ترجمه محمدتقی فرامرزی، در ۷۵۰ صفحه توسط نشر نگاه به چاپ رسیده است.

هنر معاصر در سرزمین هنر

فرانسه، سرزمین عجیبی است، کشوری که در کنار ادبیات، فلسفه و تاریخ، سرزمین هنر هم شناخته می‌شود. مطالعه هنر معاصر فرانسه، به عنوان یکی از خاستگاه های هنر، اهمیت ویژه ای دارد. 

کتاب هنر معاصر در فرانسه، ذرباره همه کنش های هنری که از دهه ۱۹۶۰ تا به امروز در فرانسه روی داده است، سخن می‌گوید. این کتاب نوشته کاترین میه، منتقد هنری مشهور و بین‌المللی است که خود نیز شاهد بخش بزرگی از این رویدادها بوده است. وی با تأکید بر تضادهای بین جنبش ها و نیز در نظر گرفتن تغییرات اجتماعی و فرهنگی که از دهه ۱۹۶۰ در فرانسه و سراسر جهان رخ داده است ، پیوندهای اغلب غیرمنتظره‌ای که بین این جنبش‌ها وجود دارد و معمولا نادیده گرفته شده را آشکار می کند.

این کتاب، مرجعی گسترده است که کلیدهایی برای درک هنر معاصر به طور بین المللی و به صورت یک کل به خوانندگان ارائه و هنر فرانسه را کلید آن می دهد، این کتاب شامل بیش از ۳۰۰ تصویر است و در ۹ فصل نوشته شده است. این فصل های عبارتند از: سرانجام موزه شیئی را مالک می شود... که خود را پنهان می کند، اثر هنری در کلیت تام، هنرمند در جهان، تعریف اثر هنری، از «همه چیز هنر است»... تا همه چیز فریب است،  فراتر از پیشتازان و برگشت، جامعه موزه نگاشتی، آثار مجازی در عرصه هنری انفجاریافته، پیروزی هنر معاصر؟

کتاب هنر معاصر در فرانسه، نوشته کاترین میه، با ترجمه مهشید نونهالی، در ۴۵۴ صفحه توسط نشر نظر منتشر شده است. 

در جست و جوی هنر معاصر ایران

هنر معاصر ایران، بیش  از آن که به سبک های هنری شناخته شود به نام‌های هنرمندان شناخته می‌شود، کتاب در جست‌وجوی زمان نو،  درآمدی بر تاریخ انتقادی هنر معاصر ایران، از زاویه دیگری به این مساله می پردازد و نگاهی تازه دارد. 

این کتاب مجموعه مقالاتی از مهمترین هنرمندان و منتقدان هنری حال حاضر ایران، نظیر آریاسپ دادبه، فرشید آذرنگ، بابک احمدی، هدا اربابی، خیزران اسماعیل‌زاده، ایمان افسریان، ثمیلا امیرابراهیمی، فائقه بقراطی، رویین پاکباز، تورج حمیدیان، منا زهتابچی و... است که پیش از این در مجله حرفه هنرمند منتشر شده است.

گردآورنده این مقالات ایمان افسریان، نقاش و پژوهشگر است که با دیدگاهی پژوهشی این مقالات را برگزیده و در کنار یکدیگر قرار داده است.

 در جست و جوی زمان نو،  درآمدی بر تاریخ انتقادی هنر معاصر ایران، در  دو جلد توسط انتشارات حرفه هنرمند منتشر شده است.

برچسب‌ها فرانسه هنرهای تجسمی گالری اختصاصی ایرنا آلمان ترجمه کتاب کتابخوانی نقاشی منتقد سینما اقتصاد فرهنگ پاریس کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه هنرهای تجسمی گالری فرانسه هنرهای تجسمی گالری اختصاصی ایرنا آلمان ترجمه کتاب کتابخوانی نقاشی منتقد سینما اقتصاد فرهنگ پاریس کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی هنر معاصر ایران تاریخ هنر سده بیستم هنر نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۳۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تازه ترین جلسه شورای هنر روز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه به ریاست محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مخدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و تعدادی دیگر از مدیران برگزار شد.

وزیر فرهنگ در این جلسه گفت: سال گذشته طبق گزارش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای هنر جزو شوراهای بسیار فعال است که باید به دلیل اهتمام بر این کار از اعضای این شورا و آقای ایمانی خوشخو تشکر کرد.
وی افزود: دستاورد مهم این شورا ابلاغیه‌های متعدد در زمینه حمایت از هنر و اسناد بالادستی مثل ایجاد سند موسیقی است که سال گذشته صورت گرفت.

از فرصت‌ها استفاده نکردیم

رییس شورای هنر گفت: ابلاغ ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق اتفاق مبارکی است؛ استانداران قزوین و یزد، شهرداری مشهد و مسؤولان اصفهان طرح‌هایشان را برای ایجاد مجموعه‌هایی در این زمینه ارایه کردند، البته باید در نظر داشت دستورالعمل این کار برعهده شورای هنر قرار دارد و در حال تنظیم است.

وی افزود: در روزهای گذشته برای شرکت در اجلاسی به باکو رفته بودم، برآوردم از این سفر این است که زمینه حضور جمهوری اسلامی در همه عرصه‌ها وجود دارد و این ضعف ما است که نتوانستیم از این فرصت ها استفاده کنیم.

رییس شورای هنر در مورد نشان خیرین هنر، تصریح کرد: هرچه این امر گسترش یابد می‌توانیم از فضای عمومی برای کمک به جریان هنر و زیرساخت‌های هنری استفاده کنیم.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اهمیت دوسالانه ونیز، گفت: همیشه در عرصه های فرهنگی هنری این اشکال را داشتیم که ایران ۲ هزار سال پیش را ترسیم می کردیم که باید به این مسأله پرداخته شود؛ اما امروز بحمدالله هنرمندان اصیل جریان انقلاب در این عرصه حضور دارند و انشاالله باعث خیر و برکت بیشتری خواهند شد.

اولویت‌های دستگاه دیپلماسی فرهنگی ایران

اسماعیلی با اشاره به نامه هشت هزار هنرمند تجسمی علیه رژیم صهیونسیتی برای تحریم صهیونیست‌ها، افزود: دانشگاه‌های دنیا نیز به این جنایات واکنش نشان دادند؛ یکی از اولویت های دستگاه دیپلماسی فرهنگی ما تلاش برای انزوای کامل رژیم صهیونسیتی از جشنواره هاست

وزیر فرهنگ گفت: به دلیل جنگ اوکراین، روسیه را از جام جهانی فوتبال و المپیک محروم کردند، حتما باید دستگاه های دیپلماسی ورزشی پی‌گیری این مسأله را در دستور کار قرار دهند؛ باید فضای افکار عمومی دنیا را بر سر این قضیه، حساس نگه داریم و این رویدادها به محلی برای اعتراض به رژیم صهیونسیتی تبدیل شود.

بنیاد رودکی موظف به حمایت از موسیقی سنتی است

رییس‌ شورای هنر در مورد حمایت از موسیقی اصیل ایرانی نیز تصریح کرد: بنیاد رودکی موظف شده در تالار وحدت و رودکی صرفا از موسیقی های سنتی حمایت کند.

گفتنی است، بررسی سند هنرهای نمایشی(تئاتر)» در دستور کار این جلسه از شورای هنر قرار گرفت.

رییس حوزه هنری و نامه هشت‌هزار هنرمند برای تحریم رژیم صهیونیستی

در بخشی از این جلسه محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری در این جلسه با اشاره به برگزاری دوسالانه ونیز، گفت: از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم؛ اتفاقی که در دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز رخ داد ارزشمند بود چراکه بعد از سالها به فرزندان هنرمند انقلاب مثل مجموعه حوزه هنری اعتماد شد که این رویکرد برآمده از تفکری است که در دولت سیزدهم وجود دارد.

وی افزود: دوسالانه ونیز یکی از معتبرترین رویدادهای هنری دنیاست. اینکه در چنین رویدادی آنچه در پاویون جمهوری اسلامی عرضه می شود تبیین و ارایه هنرمندانه از مظلومیت کودکان غزه است ارزشمند محسوب می شود. تهیه آثار هنری توسط هنرمندان انقلابی ارزش دوم بود؛ این آثار دی سال قبل در جریان رویدادی در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی خلق شده و نتیجه همکاری هنرمندان بود که ارزش سوم محسوب می شود.

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی قابل اعتنا بود، افزود: نکته دیگر همبستگی شکل گرفته میان هشت هزار تن از هنرمندان تجسمی بود که به اتفاق نامه ای را به دبیرخانه این رویداد ارسال کردند تا رژیم صهیونسیتی را تحریم کند؛ ولی دبیرخانه این نامه را نپذیرفت. البته رژیم صهیونسیتی در اقدامی پیش‌دستانه پاویون خود را (احتمالا به دلیل واکنش های احتمالی هنرمندان) بسته بود که اتفاقی ارزشمند محسوب می شود.

شصتمین دوره بینال ونیز از ۲۱ آوریل با شعار «خارجی‌ها همه‌جا» با حضور ۹۵ کشور آغاز شد و این تعداد حضور کشورها از زمان بعد از همه‌گیری کووید بی سابقه بوده است. نمایشی (تئاتر)» در دستور کار این جلسه از شورای هنر قرار گرفت.

کد خبر 6098135 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد