Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتایون مقدم معتقدست زنان نقاش ایرانی باید در عرصه‌های نمایشگاهی و مارکت‌های بین‌المللی حضور جدی‌تری داشته باشند و این موضوع از اهداف کتاب «نقاشان زن ایران» است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا ؛ کتایون مقدم عضو گروه کارشناسان کتاب «نقاشان زن ایران»، معتقد است زنان نقاش ایرانی باید در عرصه‌های نمایشگاهی و مارکت‌های بین‌المللی حضور جدی‌تری داشته باشند و این موضوع از اهداف کتاب «نقاشان زن ایران» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدم درباره ایده شکل‌گیری و هدف از چاپ این کتاب گفت: قطعا هر متن و کتاب تحقیقی، نقش مثبتی خواهد داشت، زیرا شروع تحقیق‌های بعدی خواهد شد و پشتوانه‌ای برای کتاب‌ها و حرکت‌های بعدی می‌شود. هر نوشته مکتوبی و هر تحقیقی به کشف تاریخ و سند برای هنرهای دیده نشده یا کمتر دیده شده، می‌شود. از همین رو مکتوب شدن فعالیت‌های هنری زنان که در طول تاریخ هم کمتر دیده شده‌اند برای آیندگان مفید خواهد بود. ازطرف دیگر می‌تواند مرجعی برای شناخت و معرفی هنرمندان نقاش زن و آثارشان به مخاطبان خارجی باشد.

این هنرمند نقاش که مشغول تحصیل در رشته‌ هنرهای بصری دانشگاه یو ام مالزی در مقطع دکترا است در ادامه تصریح کرد: رویدادهای زیادی در طول سال و در عرصه‌های بین‌المللی برگزار می‌شود که اتفاقا در آن‌ها هنرمندان ایرانی خوش می‌درخشند. اما سهم هنرمندان زن ایرانی در این رقابت‌ها کم است؛ جز تعداد اندکی که آن‌ها هم هنرمندانی هستند که خودشان در خارج از کشور زندگی می‌کنند.

وی افزود: هنرمندان زن ایرانی تنها با تلاش خودشان به صورت پراکنده در عرصه‌های بین‌المللی فعالیت داشته‌اند و این کافی نیست. زنان هنرمند باید با حمایت بیشتر، به صورت مداوم و پیوسته در نمایشگاه‌های بزرگ‌تر و جدی‌تر در سطح بین‌المللی حضور داشته باشند تا معرفی شوند و وارد مارکت‌های بین‌المللی شوند.

عضو گروه کارشناسان هنری کتاب «نقاشان زن ایران» در ادامه توضیح داد: در تمام جوامع بشری هنر زنان همیشه نادیده گرفته شده و تنها هنرهای کاربردی و صنایع دستی آن‌ها دیده ‌شده است، آن هم نه به دلیل وجه هنری آن بلکه به دلیل استفاده روزمره که در نهایت یک امر طبیعی و یک وظیفه زنانه بوده و هنر انگاشته نمی‌شد.

وی افزود: هنرهایی مثل نقاشی، معماری و مجسمه‌سازی در طول تاریخ در انحصار مردان بود و وقتی که کتاب تاریخ هنر نوشته می‌شد فقط به هنر مردان و نقش آنان می‌پرداخت. مثلا کتاب «هلن گاردنر» با وجود اینکه نویسنده‌اش یک زن است اما کاملا نگاهی مردسالارانه دارد و نقش هنرمندان زن کاملا نادیده گرفته شده است. در سال ۱۹۷۱ لیندا ناکلین مقاله‌ای نوشت و سوالی را مطرح کرد، اینکه «چرا هیچ زن مهمی در تاریخ هنر وجود نداشته است؟» سوالی که منجر به حرکت‌ها و تحقیقات زیادی در زمینه هنر زنان شد.

مقدم ضمن اشاره به هنر زنان در کشور نیز گفت: در ایران هم هنر زنان از این قاعده مستثنی نبوده و دستخوش نگاه مردسالارانه حاکم بر جامعه شده است. باورهای فرهنگی، مذهبی و تاریخی همه باعث شدند که نگاه مردسالارانه حاکم باشد و زنان در طی تاریخ جز از صنایع دستی و هنرهای خانگی در جای دیگر دیده نشده‌اند به عنوان مثال درآثار نگارگری و خطاطی ایران، اسم هیچ زنی در امضای اثر به چشم نمی‌خورد. اما در دوران معاصر اوضاع کمی بهتر شده است و ما رفته رفته اسم هنرمندان زن را در حیطه‌های هنرهای تجسمی می‌بینیم ولی بازهم هر جا صحبت از کارهای اساسی و جدی‌تر می‌شود باز نگاه مردانه و زنانه حاکم می‌شود.

این هنرمند در پایان گفت: از همین منظر است که فکر می‌کنم کتاب «نقاشان زن ایران» می‌تواند، نقش مثبتی داشته باشد و شروع تحقیق‌های بعدی و پشتوانه‌ای برای کتاب‌ها و جریان‌هایی در هنر زنان ایران ‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مارکت های بین المللی بین المللی هنرمندان زن هنر زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۸۶۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد

فیلم کوتاه "ژاو" به کارگردانی مسعود مشعوف و تهیه‌کنندگی سیدحسین میرداماد در ادامه حضور جهانی خود در هفتمین فستیوال هنر‌های فراگیر اسپانیا DiversidArte با حضور فیلم‌هایی از کشور‌های آلمان، اسپانیا، آمریکا، ایتالیا، برزیل، نیجریه، فرانسه، مکزیک، اکوادور، اردن، قرقیزستان و ایران به رقابت می‌پردازد.

بازیگران این فیلم؛ بهادر محمدنژاد، سعید سلطانی و مجید رنگی، مجری طرح؛ انجمن سینمای جوانان ایران دفتر قم، مدیر فیلمبرداری؛ سعید طالبی، مدیر صدابرداری؛ محسن اُسروش، تدوین و اصلاح رنگ، نور و صداگزار؛ محسن فضلی، دستیار کارگردان؛ الهام مهربان، دستیار دو و برنامه ریز؛ علی حیدری، طراح گریم؛ محمد نعمت، طراح صحنه؛ گلناز زجاجی، طراح لباس و منشی صحنه؛ الهام مهربان هستند.

همچنین طراح پوستر؛ مصطفی شفیعی، روابط عمومی؛ هانی احمدزاده، مدیر تولید؛ علی شریفی، آهنگساز؛ محمد امین ابراهیمی، دستیاران تصویر؛ حسین حقی و عیسی ابراهیم‌فر، دستیار صدا؛ محمد ملکیان، دستیار تولید؛ محمد سعادتی و تدارکات؛ عرفان خوش دوست از عوامل دیگر آن هستند.

"ژاو" پیش از این به عنوان تنها نماینده‌ی ایران، نامزد دریافت جایزه بزرگ پنجمین فستیوال فیلم سلامت سوییس شده است که در ۲۶ می‌سال ۲۰۲۴ در محل مجمع سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور فینالیست‌ها برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد