Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده کتاب «جایگاه اسب در آثار استاد محمود فرشچیان» گفت: «تاریخ خط و خوشنویسی در ایران» که در بر گیرنده تاریخ برجسته‌ترین خطوط است، در دست چاپ قرار دارد.

امیر رضائی نبرد در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان گفت: در حال حاضر کتاب «تاریخ خط و خوشنویسی در ایران» زیر چاپ دارم که قرار است از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: «تاریخ خط و خوشنویسی در ایران» کتاب خاص و آکادمیکی است که تاکنون مشابهش را نداشته‌ایم. این اثر که تاریخ خط ایران و جهان را با قدمت شش هزار ساله به شکل سیستماتیک و منطقی بررسی می‌کند هم به عنوان منبع دانشگاهی و هم برای مطالعه آزاد قابل استفاده است.

این نویسنده در معرفی هر چه بیشتر کتابش تشریح کرد: این اثر، تاریخ برجسته‌ترین خطوط جهان را در بر می‌گیرد که از خطوط اشیایی پیش از تاریخ که اشیا کارکرد ارتباطی داشته، شروع می‌شود و بعد به مراحل تحول خط که شامل تصویرنگاشت، اندیشه نگاشت، واژه نگاشت، هجا نگاشت و خط الفبایی است، می‌رسد. در این اثر بعد از رسیدن به مراحل ابتدایی خط و الفبا، به برجسته‌ترین خطوط جهان که خطوطی، چون فینیقی و خط میخی هستند، پرداخته‌ام.

وی بیان کرد: در بخش بعدی کتاب نیز خطوط ایرانی معرفی شده‌اند که از ایران باستان یعنی از دوره مادها، هخامنشی، اشکانیان و ساسانیان آغاز می‌شود و به دوره اسلامی که از قرن اول با خط کوفی تا اوایل قرن هشتم که خط تعلیق به عنوان نخستین خط ایرانی معرفی شده، منتهی می‌شود.

رضائی نبرد گفت: بررسی خطوط ایرانی، تا دوره معاصر ادامه پیدا کرده که شامل خطوط ابداعی، آموزش و پژوهش، مراکز و سازمان‌ها و ارتباط خوشنویسی با ادبیات فارسی و عرفان است.

وی افزود: بخش پایانی کتاب هم به کاربرد خوشنویسی در هنر‌های ملی و سنتی ایران مثل انواع صنایع دستی، فلز، شیشه، کاشی‌کاری، معرق، سفالگری و کتاب آرایی اختصاص دارد یعنی کاربرد خوشنویسی در فرش یا هنر سفالگری را تشریح کرده است. در صفحات آخر کتاب هم برای مطالعه تکمیلی منابع کاملی گنجانده شده است.
این نویسنده درباره چاپ این کتاب تصریح کرد: از نوجوانی به خوشنویسی و خطاطی علاقه‌مند بودم و بعد‌ها هم به صورت عملی و نظری این هنر را در دانشگاه آموزش می‌دادم. برای نگارش این کتاب از سال ۱۳۹۰ تاکنون صرف تالیف، پژوهش و مراحل گوناگون انتشار آن شده است.

وی همچنین تاکید کرد: حدود سه سال است که این کتاب برای انتشار به پژوهشگاه میراث فرهنگی سپرده شده که با وجود داوری و تایید، متاسفانه تاکنون به دلیل کمبود بودجه به چاپ نرسیده است.

لازم به یادآوری است، در اولین فصل بخش نخست این کتاب، سیر پیدایش خط و الفبا در جهان و در فصل دوم برجسته‌ترین خطوط جهان بررسی شده‌اند.

در بخش دوم که به تاریخ خط و خوشنویسی در ایران اختصاص دارد، انوع خط در دوره باستان، خط در دوره میانه و پیدایش خط و خوشنویسی در دوره اسلامی که شامل دوره خلفای راشدی و اموی، دوره خلفای عباسی، خطوط شش گانه و مشتقات آن، دوره ایلخانی و تیموری، دوره صفوی، دوره قاجار و دوره پهلوی و جمهوری السامی ایران می‌شود، تشریح شده است.

در بخش سوم هم با سرفصل خوشنویسی در جهان اسلام، مبانی و اصول خوشنویسی، کاربرد خوشنویسی در هنر‌های سنتی و گرافیک به معرفی هنر خوشنویسی پرداخته شده است.

از مهم‌ترین ویژگی این کتاب استفاده از معتبرترین منابع فارسی و لایتن در زمینه خط و خوشنویسی و بررسی و تعلیق منابع و حساسیت در صحت و گزینش مطلب، استفاده از شیوه ارجاع‌دهی علمی منابع یا درون متنی، طبقه‌مندی منطقی مباحث کتاب برای درک و یادگیری راحت‌تر و سریع‌تر علاقه‌مندان، استفاده از تصاویر با کیفیت مطلوب در حد امکان، استفاده از جداول و نمودار‌ها برای تبیین موثرتر مطالب، نثر به نسبت ساده و روان و پرهیز از واژگان پیچیده و فنی غیرضروری، ارائه الفبا برای اصلی‌ترین و مهم‌ترین خطوط، جامعیت و فراگیری مطالب شامل سیر پیدایش خط و الفبا در جهان، تاریخ خط و خوشنویسی در ایران، مبانی و اصول خوشنویسی و دیگر موضوعات خوشنویسی، ارائه نمونه‌های کاربرد خوشنویسی در هنر‌های سنتی و طراحی گرافیک، ارائه فهرست خطوط به همراه معادل‌های لاتین آنها، ارائه فهرست واژگان و اصطلاحات خوشنویسی، استفاده از منابع لاتین در کتاب تاریخ خط و خوشنویسی فارسی و ارائه منابع بیشتر فارسی و لاتین در زمینه خط و خوشنویسی برای پژوهش بیشتر و مطالعه تکمیلی است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کتاب تاریخ خوشنویسی پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درهای مصلی تهران به عنوان میزبان  سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به روی بازدیدکنندگان این رویداد فرهنگی باز شد.

برای حضور در این دوره از نمایشگاه بیش از ۲هزار و ۶۲۰ ناشر در بخش‌های حضوری و مجازی ثبت نام کرده‌اند. علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی می‌تواننند از امروز تا شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ به مصلی بزرگ امام خمینی تهران مراجعه کرده و از بخش‌های مختلف این نمایشگاه از جمله غرفه‌های ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومیف ناشران خارجی و ناشران آموزشی و دانشگاهی بازدید کنند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی  در حال برگزاری است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی چند کتاب از رهبر انقلاب اسلامی | نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • دو سایت جدید تراکتورسازی در خارج از کشور راه‌اندازی می‌شود
  • آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • حضور غایب بزرگ پارسال در نمایشگاه کتاب امسال
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد